Ştiri

BenQ încheie trimestrul doi din 2017, precum şi H1 2017

ca lider de piaţă pe segmentul de videoproiectoare

08-02-2017

Bucureşti, România, 02 August 2017: BenQ, companie recunoscută pe plan mondial pentru inovaţii în domeniul soluțiilor de imagine și lider global pe piaţa de proiectoare cu tehnologie DLP®, încheie cel de al doilea trimestru din 2017 ca lider de piață în România, cu o cotă de peste 44% unităţi vândute. Mai mult, BenQ se poziţionează în România ca cel mai preferat brand de videoproiectoare, obţinând supremaţia şi pentru prima jumătate a anului, cu o cotă de piaţă de 40.33%.

 

Această evoluție confirmă trendul din ultimii ani, stabilit de BenQ, demonstrând încă o data că este prima alegere în materie de videoproiectoare. Analizând datele din studiul furnizat de Future Source Consulting, cei 44.44% obținuți de BenQ în Trim.2 însumează pe segmentul de videoproiectoare mai mult decât au vândut împreună următoarele 4 branduri concurente.  

 

 

“Aşa cum estimam la începutul anului, în prima jumătate a lui 2017 interesul consumatorului pentru zona de proiectoare se menţine la un nivel ridicat, cele mai căutate modele fiind cele din categoria Corporate cu capabilități multimedia avansate, dar și cele destinate segmentelor Home Cinema și Educație.”,  a declarat Dragoş Salamac, Country Head BenQ pentru România. “ Acest lucru se datorează în mare parte şi dorinţei noastre de a oferii clienţilor cel mai bun raport calitate/preţ, de pe piaţă.”

 

Din punct de vedere al tipului de aplicație la utilizare, BenQ este nr. 1 pe toate segmentele, având pe zona de videoproiectoare Corporate, 51,89% din piața locală, pe zona Instituţională o pondere de 38,64%, iar pe segmentul Home Display  o cotă de 35,93%.

 

Din perspectiva specificațiilor căutate de clienți, BenQ se poziţionează ca brandul nr.1 pe piaţa de videoproiectoare, cu o cotă ce variază în funcție de rezoluția oferită de acestea. Astfel, segmentul SVGA BenQ are 58.6% din piaţă, 1080p o pondere de 46.5%, iar XGA se dublează comparativ cu anul trecut la o valoare de 44.1%.

 

Ca număr total de videoproiectoare în prima jumătate a anului 2017, în România s-au vândut un total de 7713 videoproiectoare, în valoare de aproximativ 4.07 milioane Euro, preţul mediu fiind de 528eur, în scădere cu 3% (de la 545eur) comparativ cu prima jumătate a anului 2016. 

 

 

 

Despre Corporaţia BenQ

Având la bază viziunea “Bringing Enjoyment ‘N’ Quality to Life”, Corporația BenQ este un furnizor global de soluții și tehnologii care au ca scop îmbunătățirea tuturor aspectelor vieții umane. Pentru a realiza această viziune, compania se axează pe aspectele care contează cel mai mult pentru oamenii de azi - stilul de viață, de afaceri, sănătate și educație - cu speranța de a da persoanelor mijloacele necesare pentru un trai mai bun, creșterea eficienței, un sistem medical îmbunătățit și eficiență în educație. Aceste mijloace includ un portofoliu extins de produse și tehnologii integrate, de la proiectoare digitale, monitoare, ecrane interactive de format mare, camere foto digitale și camere video, dispozitive mobile de calcul, precum și soluții de iluminat. Because it matters.    

 

Despre Grupul BenQ

Grupul BenQ, cu afaceri de peste 20 de miliarde de dolari pe an, este format din peste 15 companii independente care operează în mai mult de 30 de țări în industrii variate și este deservit de 100.000 de angajați. Fiecare companie a grupului este un lider recunoscut în propriul domeniu, contribuind la resursele vaste ale Grupului BenQ, de la segmentul de cercetare și dezvoltare, la resurse strategice puternice. Prin valorificarea specializării pe verticală a fiecărei companii, Grupul BenQ controlează un lanț de producție ce îi oferă o capacitate de neegalat în livrarea componentelor critice și soluțiilor de primă clasă în industriile: TFT - LCD, energie verde, produse chimice complexe și compozite cu matrice polimerică, iluminat, proiectare, componente de precizie, integrare de sisteme, servicii. Grupul susține afacerile profitabile și durabile, care împărtășesc viziunea să de lungă durată de a aduce calitate și bucurie în viața fiecărui client. Companiile din BenQ Group sunt : BenQ Corporation, AU Optronics Corporation (producător mondial de top de panouri TFT - LCD de format mare), Qisda Corporation, Darfon Electronics Corporation, BenQ Corp ESCO, BenQ Materials Corp, BenQ Guru Corp, BenQ Medical Center, BenQ Medical Technology Corp, BriView Co. Ltd., Daxin Materials Corp, Dazzo Technology Corp, Forhouse Corp., Lextar Electronics Corp. și Raydium Semiconductor Corp. 


TOP